Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω

Σχετικά με εμένα

Καλωσόρισες στον κόσμο του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP), του Health Coaching και του Reiki.

Health and Life Coach | NLP Practitioner

Ελένη Μαρκογιαννάκη

Είμαι η Ελένη Μαρκογιαννάκη, Health Coach & Consultant, Life Coach και NLP Practitioner. Προέρχομαι από τον χώρο της υγείας, με νοσηλευτική εμπειρία πάνω από 15 χρόνια. Μέσα από αυτή την περίοδο, έμαθα, βίωσα και αντιμετώπισα δύσκολες στιγμές, τόσο στους ασθενείς όσο και στον ίδιο μου τον οργανισμό.

Το πιο δύσκολο κομμάτι; Όταν οι ασθενείς δεν είχαν την δυνατότητα να επανέλθουν στην φυσιολογική τους κατάσταση. Κι αυτό, γιατί η ρίζα του προβλήματος, το έντονο χρόνιο τοξικό άγχος, δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί μόνο με την αναγκαία κατά τα άλλα, φαρμακευτική αγωγή, η οποία στόχευε απλά και μόνο.. στην εξάλειψη των συμπτωμάτων.

Κάπως έτσι, ξεκινάει ο φαύλος κύκλος του μη ελεγχόμενου άγχους και των ψυχοσωματικών. Το Στρες παράγει τοξίνες στον οργανισμό και τότε αυτό εξωτερικεύεται μέσω των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων. Με την σειρά τους αυτά τα ίδια ψυχοσωματικά νοσήματα, δημιουργούν επιπλέον άγχος στον οργανισμό, το οποίο παράγει εκ νέου τοξίνες, εντείνοντας τα συμπτώματα αυτά ή δημιουργώντας ακόμη και νόσους.

Η ιστορία μου

Τί με έσπρωξε λοιπόν σήμερα ως εδώ; Το γεγονός ότι παρόμοιες καταστάσεις βίωσα και εγώ η ίδια. Το πρώτο δυνατό καμπανάκι χτύπησε το 2015 έπειτα από καθημερινές αιμορραγίες λόγω πολλαπλών πολυπόδων στην περιοχή της μήτρας. Και το δεύτερο καμπανάκι, το 2016, όπου διαγνώστηκα με Αλλοίωση Εγκεφαλικού Φλοιού και Ιππόκαμπου. Εκτός των έντονων πονοκεφάλων, των συχνών αρρυθμιών και του πόνου στο στέρνο, όπου αισθανόμουν σχεδόν καθημερινά.

Σύμφωνα με τους ιατρούς και οι δύο αυτές καταστάσεις, προήλθαν αποκλειστικά και μόνο από το έντονο χρόνιο στρες το οποίο βίωνα όλα αυτά τα χρόνια. Το σώμα μου ναι… φώναζε, ούρλιαζε αυτά που ήθελε να φωνάξει η ψυχή μου! Τότε λοιπόν, συνειδητοποίησα πως, αν δεν άλλαζα τον τρόπο με τον οποίο βίωνα τις καταστάσεις γύρω μου, ο οργανισμός μου σιγά σιγά απλά θα κατέρρεε. Αυτό όμως ΔΕΝ επέτρεψα να γίνει!

Πως το κατάφερα

Μέσα από τις απίστευτα Δυνατές Τεχνικές του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP) και του Coaching, οι οποίες βασίζονται στις μεθόδους και τις έρευνες της Νευροεπιστήμης. Και τότε, συνέβη κάτι καταπληκτικό. Άρχισα να ορίζω ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ το ΠΩΣ σκέφτομαι και το ΠΟΥ εστιάζω.

Και αυτό, άλλαξε τα πάντα! Τα γεγονότα τα οποία βίωνα στην ζωή μου άλλαξαν σε τεράστια σημαντικό βαθμό. Η καθημερινότητά μου γέμισε ηρεμία και εγώ… έλεγχο και δύναμη! Οι καθημερινοί πονοκέφαλοι, εξαφανίστηκαν, οι ταχυκαρδίες σταμάτησαν και δεν εμφάνισα ποτέ ξανά θέματα σοβαρά για την υγεία μου. Γιατί; Γιατί άλλαξα εγώ! Πλέον δεν άφηνα στις ανεξέλεγκτες σκέψεις και στα συναισθήματά μου να λαμβάνουν τα ηνία της ζωής μου.

Απέκτησα εγώ τον έλεγχο. Τον έλεγχο των σκέψεων, των συναισθημάτων και κατ’ επέκτασιν, των συμπεριφορών μου άρα και των αποτελεσμάτων που είχα.

Πλέον βρίσκω πολύ πιο εύκολα, λύσεις στα θέματα τα οποία με απασχολούν, μέσα από συγκεκριμένη μεθοδολογία και αλλαγή τρόπου σκέψης. Γνωρίζω πώς και πότε μία πεποίθησή μου με αποδυναμώνει και την μετατρέπω σε ενδυναμωτική. Διατηρώ την ισορροπία μου σε κάθε τι που βιώνω. Και φυσικά, συνειδητοποίησα ότι οι δυνατότητές μου, όπως και οι δικές σου, είναι σχεδόν απεριόριστές, σε ότι αφορά την ποιότητα της ζωή μου και τους στόχους μου

Απόλαυσε ξανά τη ζωή σου

Οι υπηρεσίες μου

Σκοπός μου πλέον, είναι να δώσω και σε εσένα, αυτό το δώρο το οποίο μου δόθηκε μέσα από τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό και το Coaching.

Ασκήσεις ενδυνάμωσης μνήμης για άτομα με αρχικά στάδια άνοιας ή διαταραχές μνήμης, άλλης αιτιολογίας.

Διαχείριση και εύκολη προσαρμογή στην καθημερινότητα σε περιπτώσεις χρόνιας ασθένειας ή σωματικής αναπηρίας.

Αντιμετώπιση των ψυχοσωματικών διαταραχών που προκύπτουν από έντονο stress και χρόνιο άγχος.

Αποτελεσματική επίτευξη απώλειας βάρους και γενικότερων στόχων της υγείας του σώματος, μέσω ενός ενδυναμωτικού τρόπου σκέψης.

Ενδυνάμωση, εκπαίδευση και υποστήριξη ατόμων που φροντίζουν ασθενείς, για να παρέχουν αποτελεσματικά τις υπηρεσίες τους.

Ευεξία

Γέμισε ευεξία το σώμα και τη ψυχολογία σου, μέσα από τη σωστή διαχείριση του stress και των συναισθημάτων σου.

Λύσεις

Φέρε ισορροπία στον οργανισμό και τη διάθεσή σου, απαλλάσσοντας τον εαυτό σου από περιττό βάρος, αϋπνία και ανθυγιεινές συνήθειες.

Υγεία

Ακόμα κι όταν αντιμετωπίζεις εσύ ή ένας δικός σου άνθρωπος μία ασθένεια, έχεις πάντα την επιλογή να τη διαχειριστείς αποτελεσματικά.

Η επιλογή, είναι δική σου

Κάνε την σωστή επιλογή για τη ζωή σου

Μέσα από την συνεργασία μας, μπορείς κι εσύ να βρεις τους τρόπους να ζεις την ζωή σου με περισσότερη ενέργεια, αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό, πετυχαίνοντας τους στόχους της ζωής σου. Μέσα από αυτό το ταξίδι θα βελτιώσεις μεταξύ άλλων, τόσο την ψυχολογία σου όσο και το σώμα σου, απελευθερώνοντας τον εαυτό σου από περιορισμούς και ανακτώντας τις κρυφές δυνατότητες, που κρύβεις μέσα σου.

Ενδεικτικές

Αξιολογήσεις

Δες κάποια ενδεικτικά σχόλια ανθρώπων που συνεργαστήκαν μαζί μου.

Με την Κυρία Μαρκογιαννάκη έχουμε ξεκινήσει συνεδρίες Life Coaching εδώ και τέσσερις μήνες. Στόχος μας η αυτοβελτίωση, η εξέλιξη, η αντιμετώπιση φόβων καθώς και η αύξηση αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης. Τα αποτελέσματα φαίνονται στην καθημερινότητα μου, ειδικά σε στρεσογόνες καταστάσεις που δοκιμάζω όλα όσα έμαθα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Μαρία Γιλαντζή

Είσαι μοναδική στο επάγγελμα σου, μα πάνω από όλα είσαι εξαιρετικός άνθρωπος!!! Σ ευχαριστώ πολύ για την καθοδήγηση, την στήριξη αλλά περισσότερο σ ευχαριστώ που με έκανες να βρω κ να πιστέψω σε μένα. Σε ευχαριστώ για την υπομονή σου και για τον τρόπο που προσέγγισες τα “κακώς κείμενα” μου από την αρχή…Ο στόχος τέθηκε και επιτεύχθηκε.

Ζαχαρένια Πατεράκη

Δωρεάν μία online συνεδρία 30 λεπτών

Φόρμα Ραντεβού

Συμπλήρωσε τη φόρμα ραντεβού και θα επικοινωνήσω άμεσα μαζί σου για να προγραμματίσουμε μία δωρεάν online συνεδρία coaching διάρκειας 30 λεπτών.

*κάνοντας εγγραφή δηλώνεις ότι συμφωνείς με τη συλλογή και την επεξεργασία των στοιχείων σου, σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.

Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου στο newsletter για να λαμβάνεις όλα τα νέα μου άρθρα κατευθείαν στο email σου.

*κάνοντας εγγραφή δηλώνεις ότι συμφωνείς με τη συλλογή και την επεξεργασία των στοιχείων σου, σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.

Scroll to Top