Ενδυνάμωση μνήμης άνοιας

Άνοια και Διαταραχές Μνήμης

Ασκήσεις ενδυνάμωσης μνήμης για άτομα με αρχικά στάδια άνοιας ή διαταραχές μνήμης, άλλης αιτιολογίας.

Μήπως το τελευταίο διάστημα προβληματίζεσαι επειδή δυσκολεύεσαι να θυμηθείς πληροφορίες που χρησιμοποιείς συχνά; Μήπως έχεις αντιληφθεί ότι κάποιος δικός σου άνθρωπος, κυρίως οι γηραιότεροι, εμφανίζει κάποια σημάδια απώλειας στη μνήμη του;

Το να δυσκολεύεται κάποιος να θυμηθεί δρόμους, ονόματα, τηλέφωνα και γενικά πληροφορίες που σπάνια χρησιμοποιεί, είναι μία φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου όλων μας. Κι αυτό γιατί διαγράφει οτιδήποτε θεωρεί μη σημαντικό, έτσι ώστε να δώσει χώρο και ενέργεια, σε αυτά που θεωρεί ότι έχουν μεγαλύτερη σημασία.

Όταν όμως αυτό φτάνει σε δυσλειτουργικό επίπεδο, αφορά καθημερινές καταστάσεις, επαναλαμβάνεται ή θέτει ακόμη και σε κίνδυνο τη ζωή του ανθρώπου σου, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Πλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε διαταραχή μνήμης.

Ξεκίνα τώρα τη δράση σου

Αντιμετώπιση της άνοιας

Τα πρώιμα στάδια της άνοιας είναι διαχειρίσιμα και μπορείς να καθυστερήσεις τη βλάβη της μνήμης και του εγκεφάλου.

Διαταραχή μνήμης από μη αναστρέψιμες αιτίες
Σε αυτή την κατηγορία, που είναι και η πιο σημαντική εντάσσονται οι διαταραχές μνήμης ή οι γνωστικές δυσλειτουργίες, οι οποίες οφείλονται σε εκφυλιστικής αιτιολογίας παράγοντες, όπως για παράδειγμα η Άνοια. Η Άνοια, είναι μία σειρά συμπτωμάτων, τα οποία προέρχονται από κάποια νευροεκφυλιστική νόσο, όπως το Alzheimer ή το Parkinson, ή κάποια εγκεφαλική βλάβη.

Διαταραχές μνήμης Από Αναστρέψιμες Αιτίες
Το έντονο stress, η αϋπνία, η διάσπαση προσοχής, το burn out, ο διαβήτης ακόμα και διαταραχές του θυρεοειδούς, μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές στη μνήμη.

Αν η απώλεια μνήμης του ανθρώπου σου ή και η δική σου, συνδέεται με κάποια από τις παραπάνω αιτίες, ευτυχώς είναι αναστρέψιμη και μπορεί να αντιμετωπιστεί πλήρως .

Μέσα από τη σωστή διαχείριση του άγχους, το οποίο αναπόφευκτα συνάδει με την απώλεια μνήμης, την αϋπνία που πιθανόν έχεις ή διατροφικές διαταραχές, σε συνδυασμό, με ασκήσεις και τεχνικές ενδυνάμωσης της μνήμης και της αυτοπεποίθησής σου.

Το Coaching και ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός, θα βοηθήσουν τη μνήμη σου να επανέλθει, αποκτώντας παράλληλα έναν ενδυναμωτικό τρόπο σκέψης, ώστε να βρίσκεις εύκολα λύσεις στα «προβλήματα» τα οποία προκάλεσαν εξ αρχής, αυτή τη δυσλειτουργία.

Στόχος μου είναι η Βελτιστοποίηση ή η Σταθεροποίηση των δυνατοτήτων της μνήμης και των νοητικών λειτουργιών του ανθρώπου σου ή του εαυτού σου, ώστε να καθυστερήσει η εξέλιξη της άνοιας, ή να επανέλθουν εγκεφαλικές λειτουργίες, όταν πρόκειται για αναστρέψιμες περιπτώσεις.

Έτσι, θα επιτευχθεί η μέγιστη λειτουργικότητα και ανεξαρτησία, παράλληλα με τη βελτίωση της αυτοπεποίθησης και του βιοτικού επιπέδου, τόσο των ιδίων, όσο και της οικογένειάς σου.

Σε περιπτώσεις που η αιτιολογία των διαταραχών της μνήμης, είναι το άγχος ή άλλες συνθήκες αντιμετωπίσιμες, η επαναφορά της μνήμης και των εγκεφαλικών λειτουργιών, αποκαθίστανται στο 100%, μαζί με συνεδρίες Coaching, για παράλληλη διαχείριση του Stress.

Οι Ασκήσεις Ενδυνάμωσης Μνήμης που σου παρέχω είναι κατάλληλα διαμορφωμένες και σύμφωνες με τις προσωπικές ανάγκες και δυνατότητες του εκάστοτε ασθενούς.

Οι ασκήσεις αφορούν:
• Λειτουργία της Προσοχής
• Λειτουργία της Μνήμης
• Λειτουργία του Λόγου
• Λειτουργία Συσχέτισης
• Εκτελεστικές Λειτουργίες
• Νοητικά Παιχνίδια
• Φανταστικές Ιστορίες
• Διαδραστικές Θεατρικές ασκήσεις
• Εβδομαδιαίοι Στόχοι
• Ασκήσεις για το Σπίτι

Η διάγνωση της Άνοιας στον άνθρωπό σου, είναι κάτι που πιθανότατα να σε τρομάζει. Επειδή αποτελεί μια πάθηση μόνιμη και μη αναστρέψιμη και γιατί σε βάθος χρόνου, δυστυχώς εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο.

Μέχρι στιγμής, ουσιαστική θεραπεία, δεν έχει βρεθεί. Ακόμη και η φαρμακευτική αγωγή, στοχεύει για την ώρα, στο να καθυστερήσει η εξέλιξη της νόσου όσο γίνεται περισσότερο. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό.

Η καθημερινή εξάσκηση και ενδυνάμωση της μνήμης και των νοητικών και γνωστικών λειτουργιών, είναι απολύτως αναγκαία, εάν θέλεις να κερδίσεις χρόνο για τον άνθρωπό σου! Για εσένα.. για την οικογένειά σου. Σκέψου πόσο σημαντικό είναι αυτό…Να κερδίσεις χρόνο!

Η επιλογή, είναι δική σου

Κάνε την σωστή επιλογή για τη ζωή σου

Μέσα από την συνεργασία μας, μπορείς κι εσύ να βρεις τους τρόπους να ζεις την ζωή σου με περισσότερη ενέργεια, αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό, πετυχαίνοντας τους στόχους της ζωής σου. Μέσα από αυτό το ταξίδι θα βελτιώσεις μεταξύ άλλων, τόσο την ψυχολογία σου όσο και το σώμα σου, απελευθερώνοντας τον εαυτό σου από περιορισμούς και ανακτώντας τις κρυφές δυνατότητες, που κρύβεις μέσα σου.

Ενδεικτικές

Αξιολογήσεις

Δες κάποια ενδεικτικά σχόλια ανθρώπων που συνεργαστήκαν μαζί μου.

Με την Κυρία Μαρκογιαννάκη έχουμε ξεκινήσει συνεδρίες Life Coaching εδώ και τέσσερις μήνες. Στόχος μας η αυτοβελτίωση, η εξέλιξη, η αντιμετώπιση φόβων καθώς και η αύξηση αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης. Τα αποτελέσματα φαίνονται στην καθημερινότητα μου, ειδικά σε στρεσογόνες καταστάσεις που δοκιμάζω όλα όσα έμαθα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Μαρία Γιλαντζή

Είσαι μοναδική στο επάγγελμα σου, μα πάνω από όλα είσαι εξαιρετικός άνθρωπος!!! Σ ευχαριστώ πολύ για την καθοδήγηση, την στήριξη αλλά περισσότερο σ ευχαριστώ που με έκανες να βρω κ να πιστέψω σε μένα. Σε ευχαριστώ για την υπομονή σου και για τον τρόπο που προσέγγισες τα “κακώς κείμενα” μου από την αρχή…Ο στόχος τέθηκε και επιτεύχθηκε.

Ζαχαρένια Πατεράκη

Ευεξία

Γέμισε ευεξία το σώμα και τη ψυχολογία σου, μέσα από τη σωστή διαχείριση του stress και των συναισθημάτων σου.

Λύσεις

Φέρε ισορροπία στον οργανισμό και τη διάθεσή σου, απαλλάσσοντας τον εαυτό σου από περιττό βάρος, αϋπνία και ανθυγιεινές συνήθειες.

Υγεία

Ακόμα κι όταν αντιμετωπίζεις εσύ ή ένας δικός σου άνθρωπος μία ασθένεια, έχεις πάντα την επιλογή να τη διαχειριστείς αποτελεσματικά.

Health and Life Coach | NLP Practitioner

Ελένη Μαρκογιαννάκη

Είμαι η Ελένη Μαρκογιαννάκη, Health Coach & Consultant, Life Coach και NLP Practitioner. Προέρχομαι από τον χώρο της υγείας, με νοσηλευτική εμπειρία πάνω από 15 χρόνια. Μέσα από αυτή την περίοδο, έμαθα, βίωσα και αντιμετώπισα δύσκολες στιγμές, τόσο στους ασθενείς όσο και στον ίδιο μου τον οργανισμό.

Δωρεάν μία online συνεδρία 30 λεπτών

Φόρμα Ραντεβού

Συμπλήρωσε τη φόρμα ραντεβού και θα επικοινωνήσω άμεσα μαζί σου για να προγραμματίσουμε μία δωρεάν online συνεδρία coaching διάρκειας 30 λεπτών.

*κάνοντας εγγραφή δηλώνεις ότι συμφωνείς με τη συλλογή και την επεξεργασία των στοιχείων σου, σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.

Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου στο newsletter για να λαμβάνεις όλα τα νέα μου άρθρα κατευθείαν στο email σου.

*κάνοντας εγγραφή δηλώνεις ότι συμφωνείς με τη συλλογή και την επεξεργασία των στοιχείων σου, σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.

Scroll to Top