Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

Απώλεια Βάρους

Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει μία δίαιτα και έπειτα από λίγες μόλις μέρες, παραιτήθηκες και από αυτή σου την προσπάθεια;

Πόσες φορές, όταν ένιωσες να αγχώνεσαι ή να μην μπορείς να ελέγξεις τις καταστάσεις γύρω σου, το “έριξες” ξανά στο φαγητό γιατί εκεί.. νιώθεις καλύτερα;

Πόσες φορές νιώθεις απόρριψη, φόβο ή ανασφάλεια και αυτό σου δημιουργεί την “ανάγκη” για φαγητό ή γλυκό;

Πόσες φορές τρως, χωρίς καν να το καταλάβεις;

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η αιτία, είναι η συναισθηματική πείνα.

Η συναισθηματική πείνα, είναι μία κατάσταση την οποία δύσκολα αναγνωρίζεις ότι βιώνεις και ακόμη δυσκολότερα ίσως, διαχειρίζεσαι.

Πιο συγκεκριμένα, έχει να κάνει με τη «πείνα» η οποία νομίζεις ότι προέρχεται από το σώμα σου, αλλά στην πραγματικότητα, προέρχεται από τα συναισθήματά σου.

Αυτό συμβαίνει, όταν οι συναισθηματικές σου ανάγκες δεν καλύπτονται με υγιή τρόπο.

Όταν για παράδειγμα, δεν μπορείς να ελέγξεις το έντονο άγχος, όταν δεν μπορείς να διαχειριστείς δύσκολες καταστάσεις στη ζωή σου, όταν έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση..

Όταν φοβάσαι, νιώθεις απόρριψη, απειλή ή ενοχές..  όταν νιώθεις αδυναμία να ανταπεξέλθεις απέναντι στις ευθύνες της ζωής και οι ανασφάλειες σε εξαντλούν και σε αποδυναμώνουν..

..τότε.. ο εγκέφαλος ψάχνει για μία αίσθηση ασφάλειας, γαλήνης, απόλαυσης, σταθερότητας, σιγουριάς, ελέγχου..

Την αίσθηση αυτή, λανθασμένα, την παρέχει στον εγκέφαλό μας, το φαγητό.

Δες παρακάτω γιατί..

Απώλεια βάρους

Συναισθηματική Πείνα

Μέσα σου κρύβεις όλες τις δυνάμεις που χρειάζεσαι
για να πετύχεις τον στόχο σου

Η “Συναισθηματική πείνα”, είναι η μεταμφιεσμένη ανάγκη του εαυτού σου να νιώσει ένα όμορφο συναίσθημα, μία απόλαυση, ηρεμία ή ασφάλεια, με έναν.. δυστυχώς λανθασμένο και σίγουρα πρόσκαιρο, τρόπο.

Οι αιτίες μπορεί να είναι τόσο χρόνιες, όσο και επίκαιρες.

Το έντονο χρόνιο Stress, οι ανασφάλειες, ο φόβος, η απόρριψη, η στεναχώρια, η απώλεια, η αδυναμία να ανταπεξέλθεις στις ευθύνες της καθημερινότητας, η χρόνια αίσθηση απειλής.. όλα αυτά κατευθύνουν τον εγκέφαλο να αναζητήσει από κάπου ασφάλεια και απόλαυση.

Ένας από τους θεμελιώδεις “προγραμματισμούς” όλων μας, είναι το γεγονός ότι όταν τρώμε.. ο εγκέφαλός μας, νιώθει ότι είμαστε ασφαλείς..

Αυτό προέρχεται από τα βρεφικά μας κιόλας χρόνια, όπου μέσω της τροφής ηρεμούσαμε και αισθανόμασταν ζεστασιά, πληρότητα και ασφάλεια.

Αυτός λοιπόν ο “προγραμματισμός” τρέχει ακόμα στα συστήματα του υποσυνειδήτου μας, σε άλλους περισσότερο και σε άλλους λιγότερο.

Το αποτέλεσμα είναι ότι, όποτε βιώνουμε κάποια από τις παραπάνω ανάγκες, σε περίπτωση που δεν μπορούμε να την καλύψουμε με έναν υγιή τρόπο, τελικά καταφεύγουμε στο φαγητό ή το γλυκό, ώστε να νιώσουμε, έστω και πρόσκαιρα (και σίγουρα λανθασμένα) το αίσθημα της ασφάλειας και της απόλαυσης, όπως όταν ήμασταν μικρά παιδιά..

Είναι μία αίσθηση “πείνας” που νιώθεις απότομα, με έντονη ανάγκη να την καλύψεις άμεσα και με πολύ συγκεκριμένες τροφές.

Το αίσθημα αυτό, είναι πολύ έντονο και το νιώθεις από τον λαιμό και πάνω.

Οι τροφές που επιλέγεις να καταναλώσεις, είναι συνήθως υψηλές σε λιπαρά και ζάχαρη.

Οι ποσότητες είναι πολύ μεγαλύτερες από τις αναγκαίες.

Υπάρχει δυσκολία στο να νιώσεις κορεσμό. Αντίθετα, αισθάνεσαι μία συνεχή ανάγκη για όλο και μεγαλύτερο όγκο τροφής ή γλυκού.

Καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες, για να νιώσεις καλύτερα, κάθε φορά που αισθάνεσαι πίεση, στεναχώρια, φόβο ή κάποιο άλλο δυσάρεστο συναίσθημα.

Συμβαίνει όταν δεν λαμβάνεις από άλλη, υγιή πηγή, το αίσθημα της απόλαυσης.

Όταν νιώθεις ότι δεν ελέγχεις τις καταστάσεις που βιώνεις ή νιώθεις αδυναμία να ανταπεξέλθεις σε αυτές.

Και έτσι, εξαιτίας όλων των παραπάνω, μετά την κατανάλωση της τροφής με αυτό το τρόπο..

..τα συναισθήματά σου επηρεάζονται αρνητικά σε μεγάλο βαθμό, προσθέτοντας στον εαυτό σου πιθανότατα ενοχές ή ένα αίσθημα αδυναμίας και χαμηλής αυτοπεποίθησης
Για να σταματήσεις τις ανεπιτυχείς, επίπονες και επαναλαμβανόμενες προσπάθειες δίαιτας, μέσα από τις συνεδρίες μας:
  • Θα ανακαλύψεις υγιείς τρόπους διαχείρισης των καταστάσεων που σε στρεσάρουν (stress) και σε αποδυναμώνουν
  • Θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση
  • Θα υιοθετήσεις υγιείς διατροφικές και καθημερινές συνήθειες, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις τον σκοπό σου, με βάση τις δικές σου ανάγκες και δυνατότητες
  • Θα ανακαλύψεις τα μπλοκαρίσματά σου και τους τρόπους να απελευθερωθείς από αυτά
  • Θα μάθεις να φροντίζεις ξανά τον εαυτό σου και να τον αγαπάς
  • Θα μάθεις τον τρόπο να μιλάς στον εαυτό σου, αλλά και στους ανθρώπους γύρω σου, ώστε να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα
  • Θα μάθεις να θέτεις υγιή όρια, τόσο σε εσένα όσο και στους άλλους
  • Θα μάθεις να ακούς το σώμα σου και να το καθοδηγείς εσύ, αντί αυτό εσένα
  • Θα μάθεις πώς λειτουργούν τα συναισθήματα και πώς να τα διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά
Μέσω του coaching και του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού, θα πετύχεις:

• Την ενδυνάμωση του εαυτού σου
• Τη υγεία και ευεξία του οργανισμού σου
• Την υιοθέτηση ενδυναμωτικού τρόπου σκέψης
• Τη σωστή διαχείριση των συναισθημάτων σου και 
• Την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησής σου

Σε μαθαίνω πώς να αναγνωρίζεις, να διαχειρίζεσαι και να αντιμετωπίζεις αποτελεσματικά και με υγιείς τρόπους τις καταστάσεις που σε στρεσσάρουν ή σου αποδυναμώνουν την αυτοπεποίθηση.

Αυτό, θα έχει ως αποτέλεσμα, να σταματήσεις να αναζητάς την ασφάλεια, την ηρεμία και την απόλαυση, μέσα από τις επιπλέον ποσότητες φαγητού ή άλλων διατροφικών καταχρήσεων.

Με αυτό το τρόπο, θα καταφέρεις να χαρίσεις στον εαυτό σου την υγεία και την ευεξία που αξίζεις, τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχολογία σου, με μόνιμα αποτελέσματα.

Γιατί;

Γιατί ο υγιής τρόπος σκέψης, θα έχει γίνει ένα κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητάς σου.

 

Τί κερδίζεις μέσα από τις συνεδρίες μας

Βελτιώνεις σε τεράστιο βαθμό την υγεία σου
• Ισχυροποιείς την αυτό-εικόνα και την αυτοπεποίθησή σου
• Ενδυναμώνεις την αυτοπεποίθησή σου
• Έχεις ευκολότερες κοινωνικές επαφές
• Αποκτάς έλεγχο των συναισθημάτων σου
Διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά το stress
• Βελτιώνεις την ενέργεια και την κίνησή σου
Ενισχύεις το Ανοσοποιητικό σου σύστημα
Μειώνεις τις πιθανότητες να ασθενήσεις από π.χ. Σακχαρώδη διαβήτη, χοληστερίνη, αυτοάνοσα και πολλά άλλα

 

Η συναισθηματική πείνα, έχει λύση..
Αρκεί μόνο να το πάρεις απόφαση και να ξεκινήσεις!

Τη δύναμη την έχεις! Στο χέρι σου είναι.

Η επιλογή, είναι δική σου

Κάνε την σωστή επιλογή για τη ζωή σου

Μέσα από την συνεργασία μας, μπορείς κι εσύ να βρεις τους τρόπους να ζεις την ζωή σου με περισσότερη ενέργεια, αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό, πετυχαίνοντας τους στόχους της ζωής σου.

Μέσα από αυτό το ταξίδι θα βελτιώσεις μεταξύ άλλων, τόσο την ψυχολογία σου όσο και το σώμα σου, απελευθερώνοντας τον εαυτό σου από περιορισμούς και ανακτώντας τις κρυφές δυνατότητες, που κρύβεις μέσα σου.

Ενδεικτικές

Αξιολογήσεις

Δες κάποια ενδεικτικά σχόλια ανθρώπων που συνεργαστήκαν μαζί μου.

Είσαι μοναδική στο επάγγελμα σου, μα πάνω από όλα είσαι εξαιρετικός άνθρωπος!!! Σ’ ευχαριστώ πολύ για την καθοδήγηση, την στήριξη αλλά περισσότερο σ ευχαριστώ που με έκανες να βρω κ να πιστέψω σε μένα. Σε ευχαριστώ για την υπομονή σου και για τον τρόπο που προσέγγισες τα “κακώς κείμενα” μου από την αρχή…Ο στόχος τέθηκε και επιτεύχθηκε.

 

Ζαχαρένια Πατεράκη

Πάντα πίστευα πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει τεράστιες δυνατότητες. Αυτό που δεν καταλάβαινα είναι πως οι λέξεις είναι αυτές που θα δημιουργήσουν συναίσθημα. Είτε αυτό είναι θετικό είτε αρνητικό που αυτό με την σειρά του θα έχει αντίκτυπο στο ίδιο μας το σώμα.

Σε αυτό το κομμάτι ήρθες και με βοήθησες εσύ δείχνοντας μου τον τρόπο, το πως να σκέφτομαι συνειδητά για τον εαυτό μου. Μέσα σε 3 μόλις συνεδρίες κατάφερα με την καθοδήγηση σου αντιστρέφοντας απλά τις λέξεις μου να αρχίσω να εκτιμώ τον εαυτό μου και το σημαντικότερο να παλεύω την Σκλήρυνση κατά πλάκας και τις καθημερινές δυσκολίες που φέρει αντί να με παλεύει αυτή, που με την σειρά της γεννά αρνητικά συναισθήματα.

Τελειώνοντας θέλω να σε ευχαριστήσω πάρα πολύ για το δρόμο που μου άνοιξες Ελένη μου.

 

Κωνσταντίνος Αμπατζιάδης

Ευεξία

Γέμισε ευεξία το σώμα και τη ψυχολογία σου, μέσα από τη σωστή διαχείριση του stress και των συναισθημάτων σου.

Λύσεις

Φέρε ισορροπία στον οργανισμό και τη διάθεσή σου, απαλλάσσοντας τον εαυτό σου από περιττό βάρος, αϋπνία και ανθυγιεινές συνήθειες.

Υγεία

Ακόμα κι όταν αντιμετωπίζεις εσύ ή ένας δικός σου άνθρωπος μία ασθένεια, έχεις πάντα την επιλογή να τη διαχειριστείς αποτελεσματικά.

Health and Life Coach | NLP Practitioner

Ελένη Μαρκογιαννάκη

Είμαι η Ελένη Μαρκογιαννάκη, Health Coach & Consultant, Life Coach και NLP Practitioner. Προέρχομαι από τον χώρο της υγείας, με νοσηλευτική εμπειρία πάνω από 15 χρόνια. Μέσα από αυτή την περίοδο, έμαθα, βίωσα και αντιμετώπισα δύσκολες στιγμές, τόσο στους ασθενείς όσο και στον ίδιο μου τον οργανισμό.

Δωρεάν μία online συνεδρία 30 λεπτών

Φόρμα Ραντεβού

Συμπλήρωσε τη φόρμα ραντεβού και θα επικοινωνήσω άμεσα μαζί σου για να προγραμματίσουμε μία δωρεάν online συνεδρία coaching διάρκειας 30 λεπτών.

*κάνοντας εγγραφή δηλώνεις ότι συμφωνείς με τη συλλογή και την επεξεργασία των στοιχείων σου, σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.

Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου στο newsletter για να λαμβάνεις όλα τα νέα μου άρθρα κατευθείαν στο email σου.

*κάνοντας εγγραφή δηλώνεις ότι συμφωνείς με τη συλλογή και την επεξεργασία των στοιχείων σου, σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.

Scroll to Top