Οι ερμηνείες σου, καθορίζουν την ποιότητα της ζωής σου.

 

Τα συμπτώματα που δεν ερμηνεύουμε. Είναι δύσκολο όταν νιώθεις ότι δεν έχεις τον έλεγχο του σώματός σου, τη στιγμή που το ίδιο, σου δείχνει ότι κάτι κάνεις λάθος. Και στο δείχνει με το δικό του μοναδικό τρόπο. Μέσα από τα συμπτώματα.

Για σκέψου..Πώς νιώθεις όταν:

 • Δυσκολεύεσαι να αποδώσεις στην εργασία σου από τις ημικρανίες;
 • Όταν ο πονοκέφαλος είναι κομμάτι της καθημερινότητάς σου;
 • Όταν κρύβεις τα σημάδια από την δερματίτιδα στα χέρια σου;
 • Όταν η ναυτία στο στομάχι σου, δεν σε αφήνει να ζήσεις μία φυσιολογική ζωή;
 • Όταν δεν μπορείς να πάρεις ανάσα και νιώθεις ότι φτάνεις να πνίγεσαι κυριολεκτικά;
 • Όταν τρίζεις τα δόντια σου και νιώθεις ντροπή, γιατί σε ακούν..
 • Ή όταν τα φάρμακα, μειώνουν ναι μεν τα συμπτώματα, όμως αυτά επανέρχονται;

Και τότε, τα συμπτώματα είναι αυτά που παίρνουν τον έλεγχο πάνω σου. Οι φαρμακευτικές αγωγές, (οι οποίες πρέπει να ακολουθούνται πάντα και κατά γράμμα) περιορίζουν δυστυχώς μόνο τα συμπτώματα. Για παράδειγμα η κορτιζόνη, θα καταπραΰνει τους ερεθισμούς της δερματίτιδας, δεν θα εξαλείψει όμως την αιτία που την προκάλεσε εξ αρχής. Η γενεσιουργός αιτία, το STRESS.. παραμένει, δεν θεραπεύεται.. Και με την πρώτη ευκαιρία, τα ψυχοσωματικά επανεμφανίζονται σαν να μην έφυγαν ποτέ.

Μερικές φορές, δυσκολευόμαστε ίσως ακόμα και να μιλάμε για αυτά. Είτε από ντροπή, είτε επειδή δεν θέλουμε να αναστατώσουμε τους ανθρώπους μας ή επειδή, πολύ απλά, έχουν γίνει βιώματα της καθημερινότητάς μας. Έχουν γίνει η ταυτότητά μας. Κι όμως είναι απίστευτα σημαντικό τόσο το να μιλάμε για τα ψυχοσωματικά συμπτώματα που εμφανίζουμε, όσο και το να ψάξουμε ενεργά να βρούμε την λύση απέναντί τους. Και η λύση βρίσκεται μέσα μας. Μέσα… σου! Στην ψυχολογία σου. Στον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου και αυτά τα οποία βιώνεις. Γιατί αυτό που έχει σημασία, δεν είναι το τί συμβαίνει στη ζωή σου. Σημασία έχει το πώς ερμηνεύεις εσύ, αυτό που συμβαίνει. Γιατί από αυτό, θα προκύψει το πώς θα το αντιμετωπίσεις.

Και θα στο εξηγήσω αυτό παρακάτω. Για να το κατανοήσεις καλύτερα, φαντάσου έναν άνθρωπο, τον Νίκο, ο οποίος εργάζεται σε έναν χώρο ο οποίος, δεν του ταιριάζει καθόλου. Καθημερινά, πιέζεται για να σηκωθεί και μόνο από το κρεββάτι, διότι ξέρει ότι η υπόλοιπη μέρα του, θα κυλήσει μέσα στο άγχος, τους καβγάδες και την πίεση για περισσότερες πωλήσεις.

Οι πονοκέφαλοι, είναι καθημερινοί και έντονοι. Το άσθμα του τον τελευταίο χρόνο χειροτερεύει και καθημερινά χρειάζεται να κρύβει τα χέρια του, γιατί νιώθει ντροπή όταν κοιτούν οι άλλοι επίμονα, την δερματίτιδά του. Η κούραση τεράστια… Περισσότερο ψυχολογική στην αρχή.. μέχρι που έφτασε να τη νιώθει και βαθιά μέσα του, στο σώμα του. Κάποια στιγμή, αρχίζει η εταιρία να κάνει περικοπές προσωπικού. Και ο Νίκος τελικά, χάνει τη δουλειά του. Η αρχή δύσκολη. Μεγαλύτερη πίεση, δυναμώνουν τα συμπτώματα και προστίθενται και άλλα.

Με τον καιρό όμως, ο Νίκος αρχίζει και επαναφέρει στην καθημερινότητά του τη μεγάλη του αγάπη, τη ζωγραφική. Και .. από την στιγμή που δεν βρίσκει κάπου δουλειά, επικεντρώνεται ψυχή και σώμα, εκεί πέρα. Σιγά σιγά, αρχίζει ο κόσμος και μαθαίνει για τον Νίκο, εκείνος γίνεται όλο και καλύτερος και σήμερα που μιλάμε.. ο Νίκος έχει ανοίξει ήδη την Gallery Τέχνης που πάντα ονειρευόταν! Και το κυριότερο..; Γαλήνεψε μέσα του και τα ψυχοσωματικά, απλά.. εξαφανίστηκαν. Ναι, το να χάνει κανείς τη δουλεία του εξ ορισμού είναι κάτι αρνητικό, κάτι «κακό». Κι όμως. Το να χάσει ο Νίκος την δουλειά του στην εταιρία.. ήταν ό,τι καλύτερο τελικά συνέβη ποτέ στη ζωή του!

Μήπως λοιπόν, όλα βρίσκονται στο μυαλό μας;

Μήπως, το πώς αντιλαμβανόμαστε εμείς τα πράγματα, καθορίζει απόλυτα, την πραγματικότητα που ζούμε; Αν αναλογιστείς λοιπόν, βάσει των παραπάνω ότι, τίποτα δεν είναι ούτε καλό, ούτε κακό από μόνο του θα συνειδητοποιήσεις ότι η ερμηνεία που θα δώσεις εσύ, σε αυτά που συμβαίνουν, θα δώσει σε αυτά, την ανάλογη δύναμη. Σκέψου ότι, ο πόνος και η δυσφορία δεν είναι απαραίτητα αρνητικές καταστάσεις.

Πόνος VS Ευφορία

Αν η υγεία σου βρίσκεται σε κίνδυνο από κάποια ασθένεια, όπως για παράδειγμα κάποια λοίμωξη, πιθανότατα να έχεις κάποια συμπτώματα, ίσως κάποιον πόνο. Αυτό δυνητικά, είναι κάτι θετικό. Γιατί; Γιατί τα συμπτώματα αυτά, σε προειδοποιούν ότι κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να διορθωθεί. Αν μπορέσεις λοιπόν να προστατευτείς ή να κάνεις κάτι για να θεραπεύσεις την ασθένεια και να καταπολεμήσεις την γενεσιουργό αιτία της, τότε ο πόνος και τα συμπτώματα, είναι αυτά που σε βοήθησαν να επιβιώσεις!

Η ευφορία από την άλλη, που μπορεί να προκαλεί σε κάποιον π.χ. το κάπνισμα, μπορεί όντως να είναι ένα παροδικά ευχάριστο για εκείνον συναίσθημα. Αυτό όμως το συναίσθημα, αποτυγχάνει πλήρως στο να τον προειδοποιήσει ότι, αυτό το οποίο κάνει, είναι καταστροφικό για την υγεία του. Άρα λοιπόν, αντί να αντιστέκεσαι, να μισείς και να θλίβεσαι από τα μηνύματα τα οποία σου στέλνει το σώμα σου, μία ωφέλιμη συμβουλή είναι να τα ακούσεις.

Να αναλογιστείς..

«Τί είναι αυτό που μπορεί να κάνω λάθος;»
«Πώς αλλιώς μπορώ να αντιδράσω;»
«Πώς αυτή η κατάσταση, μπορεί να με ωφελήσει;»

Γιατί, αν εσύ αρχίσεις να διαχειρίζεσαι πλέον τα συναισθήματα και κυρίως το άγχος σου, θα καταφέρεις τελικά να εξαλείψεις την πηγή του πόνου και των ψυχοσωματικών σου συμπτωμάτων. Με αυτόν τον τρόπο, θα κάνεις τα συμπτώματα αυτά, να εξαφανιστούν πλέον από την ζωή σου. Κι αν όχι τελείως, θα τα αποδυναμώσεις σε τεράστιο βαθμό.

Πώς μπορείς να το πετύχεις

 • Με το να διδάξεις στον εαυτό σου από την αρχή, πώς να σκέφτεται.
 • “Επαναπρογραμματίζοντας” το νου σου, να λειτουργεί με ωφέλιμο και ενδυναμωτικό τρόπο.
 • Να μάθεις στον εαυτό σου από την αρχή, πώς να διαχειρίζεται τα συναισθήματά σου και το STRESS στην καθημερινότητά σου.

Αυτό θα το πετύχεις με διάφορους τρόπους όπως:

 • Τεχνικές NLP και Coaching
 • Ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης
 • Εστίαση στις λύσεις
 • Ημερολόγιο – Journaling
 • Επαφή με την φύση
 • Γυμναστική
 • Περπάτημα
 • Διαλογισμός
 • Επαρκή και ποιοτικό ύπνο
 • Αποφυγή βλαβερών συνηθειών π.χ. κάπνισμα
 • Και φυσικά, όπου κρίνεται αναγκαίο, φαρμακευτική αγωγή και ιατρική παρακολούθηση ή ψυχοθεραπεία

Πώς μπορώ να σε βοηθήσω

Πριν προχωρήσω σε αυτά που μπορώ να σου προσφέρω μέσω του NLP και του Coaching, επαναλαμβάνω. Όπου κρίνεται αναγκαία η φαρμακευτική αγωγή και η ιατρική παρακολούθηση ή ψυχοθεραπεία, αυτά πρέπει να τηρούνται κανονικά. Το Coaching, δεν υποκαθιστά καμία θεραπευτική / ιατρική αγωγή και παρακολούθηση. Μπορεί όμως να λειτουργήσει συμπληρωματικά, με τέλεια αποτελέσματα. Μέσα λοιπόν από τεχνικές του NLP και του Coaching, μπορείς να βρεις την λύση που πραγματικά ταιριάζει σε εσένα και να δεις την ζωή σου να αλλάζει. Να νιώσεις επιτέλους απελευθερωμένος/η από κάθε τί που τώρα το σώμα σου, φωνάζει ότι χρειάζεται αλλαγή.

Τί μπορείς να κερδίσεις μέσω του NLP και του Coaching

 • Αποτελεσματικές Τεχνικές για Διαχείριση συναισθημάτων του NLP, βασισμένες στην Νευροεπιστήμη
 • Σωστά δομημένη Στοχοθέτηση
 • Τεχνικές να επικεντρώνεσαι στις Λύσεις, βρίσκοντας αρκετές εναλλακτικές κάθε φορά
 • Τρόπους Διαχείρισης του STRESS
 • Αλλαγή του Mindset και τρόποι να επαναπρογραμματίσεις του νου σου να λειτουργεί με ωφέλιμο και ενδυναμωτικό για εσένα τρόπο
 • Να απαλλαγείς από τις περιοριστικές σου πεποιθήσεις, οι οποίες σε αποδυναμώνουν
 • Να μάθεις πώς να υπερνικάς τα εμπόδια που εμφανίζονται μπροστά σου και να τα μετατρέπεις σε δύναμη και
 • Πολλές ακόμα υπέροχες δεξιότητες για ενδυνάμωση και εδραίωση της Αυτοπεποίθησής σου

Αν θέλεις λοιπόν, κλείσε το πρώτο σου, δωρεάν ραντεβού μαζί μου για να μάθεις για τις λύσεις μέσω του NLP και του Coaching, στα θέματα που τυχόν αντιμετωπίζεις. Θυμήσου.. Οι επιλογές που κάνεις στο παρόν σου, καθορίζουν το μέλλον σου.

 

Δωρεάν μία online συνεδρία 30 λεπτών

Φόρμα Ραντεβού

Συμπλήρωσε τη φόρμα ραντεβού και θα επικοινωνήσω άμεσα μαζί σου για να προγραμματίσουμε μία δωρεάν online συνεδρία coaching διάρκειας 30 λεπτών.

*κάνοντας εγγραφή δηλώνεις ότι συμφωνείς με τη συλλογή και την επεξεργασία των στοιχείων σου, σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.

Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου στο newsletter για να λαμβάνεις όλα τα νέα μου άρθρα κατευθείαν στο email σου.

*κάνοντας εγγραφή δηλώνεις ότι συμφωνείς με τη συλλογή και την επεξεργασία των στοιχείων σου, σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.

Scroll to Top