Άλλαξε τον τρόπο σκέψης σου

Ψυχοσωματικές Διαταραχές

Ψυχοσωματικές Διαταραχές είναι οι διαταραχές ή ασθένειες του σώματος, ή και της ψυχολογίας σου, οι οποίες προέρχονται από κάποια ψυχολογική επιβάρυνση, όπως το έντονο χρόνιο Stress.

Η Ψυχολογία και το Σώμα σου, είναι δύο καταστάσεις άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Επηρεάζουν η μία την άλλη και παράλληλα εξαρτάται η μία από την άλλη. Κάθε γεγονός το οποίο σε στρεσσάρει προκαλεί αυτόματα αλλαγές στη βιοχημεία του σώματός σου, επηρεάζοντας τη λειτουργία ή και τη φυσιολογία του.

Όταν αυτό συμβαίνει σε έντονο βαθμό ή και για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο οργανισμός σου αρχίζει να αλλοιώνεται, επειδή σωματοποιεί τη συγκεκριμένη κατάσταση. Με αυτό το τρόπο, δημιουργούνται τα Ψυχοσωματικά Συμπτώματα ή Διαταραχές.

Απόλαυσε και πάλι τη ζωή σου

Αντιμετώπιση Ψυχοσωματικών Διαταραχών

Μέσα από την αλλαγή του τρόπου σκέψης (Mindset) και αντιμετώπισης των στρεσογόνων γεγονότων, αλλά και του ίδιου σου του εαυτού, θα καταφέρεις να απελευθερώσεις το σώμα σου από τα συμπτώματα των ψυχοσωματικών διαταραχών.

• Αίσθημα συνεχούς Κόπωσης
• Αυτοάνοσα νοσήματα
• Αϋπνίες
• Πόνοι σε διάφορα σημεία του σώματος, κυρίως στην περιοχή του κεφαλιού και του αυχένα
• Συχνές λοιμώξεις / Αποδυνάμωση του Ανοσοποιητικού σου Συστήματος
• Γαστρεντερολογικά προβλήματα (διάρροια ή δυσκοιλιότητα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου κ.α.)
• Άσθμα
• Ναυτία
• Ζάλη
• Προβλήματα μνήμης
• Εμμονή σε Καταστροφολογικά σενάρια
• Κατάθλιψη
• Μυϊκή ένταση σε αυχένα και ώμους
• Οστεοπόρωση
• Ταχυπαλμία – Αρρυθμίες
• Αυξημένη Αρτηριακή πίεση κ.α.
• Διαταραχές στην πηκτικότητα του αίματος
• Δερματοπάθειες π.χ. έκζεμα
• Τριχόπτωση
• Ρευματοειδής αρθρίτιδα
• Καρκίνος

Μαθαίνεις πώς να διαχειρίζεσαι με αποτελεσματικότητα το stress και να αντιμετωπίζεις με αυτοπεποίθηση τα γεγονότα που επηρεάζουν αρνητικά τη ψυχολογία σου και κατά συνέπεια, το σώμα σου. Θα συνειδητοποιήσεις, ότι μέσα από το διαφορετικό, ενδυναμωτικό τρόπο σκέψης που θα μάθεις να ακολουθείς σαν τρόπο ζωής, θα βελτιώσεις σε τεράστιο βαθμό τη ψυχολογία σου αλλά και την αίσθηση που έχεις για τον εαυτό σου. Αυτή σου η αλλαγή, θα έχει ως αποτέλεσμα τόσο να βελτιωθεί η υγεία του σώματός σου, όσο και η ψυχολογική σου διάθεση.

Έτσι, θα απελευθερώσεις τον εαυτό σου από τα ψυχοσωματικά συμπτώματα που τόσο καιρό σε ταλαιπωρούν ή, θα μειώσεις σημαντικά την πιθανότητα επανεμφάνισή τους.

Θα μάθεις πώς να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις καταστάσεις, οι οποίες είτε δημιουργούν ψυχοσωματικά συμπτώματα, είτε εντείνουν την επανεμφάνισή τους επαναφέροντας την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθησή σου. Μέσα από την αλλαγή του τρόπου σκέψης (Mindset) και αντιμετώπισης των στρεσογόνων γεγονότων, αλλά και του ίδιου σου του εαυτού, θα καταφέρεις να απελευθερώσεις το σώμα σου από τα συμπτώματα των ψυχοσωματικών διαταραχών, ή θα μειώσεις δραστικά την περίπτωση υποτροπής τους. Έτσι, θα απολαύσεις και πάλι τη ζωή και την καθημερινότητά σου!

Η επιλογή, είναι δική σου

Κάνε την σωστή επιλογή για τη ζωή σου

Μέσα από την συνεργασία μας, μπορείς κι εσύ να βρεις τους τρόπους να ζεις την ζωή σου με περισσότερη ενέργεια, αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό, πετυχαίνοντας τους στόχους της ζωής σου. Μέσα από αυτό το ταξίδι θα βελτιώσεις μεταξύ άλλων, τόσο την ψυχολογία σου όσο και το σώμα σου, απελευθερώνοντας τον εαυτό σου από περιορισμούς και ανακτώντας τις κρυφές δυνατότητες, που κρύβεις μέσα σου.

Ενδεικτικές

Αξιολογήσεις

Δες κάποια ενδεικτικά σχόλια ανθρώπων που συνεργαστήκαν μαζί μου.

Με την Κυρία Μαρκογιαννάκη έχουμε ξεκινήσει συνεδρίες Life Coaching εδώ και τέσσερις μήνες. Στόχος μας η αυτοβελτίωση, η εξέλιξη, η αντιμετώπιση φόβων καθώς και η αύξηση αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης. Τα αποτελέσματα φαίνονται στην καθημερινότητα μου, ειδικά σε στρεσογόνες καταστάσεις που δοκιμάζω όλα όσα έμαθα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Μαρία Γιλαντζή

Είσαι μοναδική στο επάγγελμα σου, μα πάνω από όλα είσαι εξαιρετικός άνθρωπος!!! Σ ευχαριστώ πολύ για την καθοδήγηση, την στήριξη αλλά περισσότερο σ ευχαριστώ που με έκανες να βρω κ να πιστέψω σε μένα. Σε ευχαριστώ για την υπομονή σου και για τον τρόπο που προσέγγισες τα “κακώς κείμενα” μου από την αρχή…Ο στόχος τέθηκε και επιτεύχθηκε.

Ζαχαρένια Πατεράκη

Ευεξία

Γέμισε ευεξία το σώμα και τη ψυχολογία σου, μέσα από τη σωστή διαχείριση του stress και των συναισθημάτων σου.

Λύσεις

Φέρε ισορροπία στον οργανισμό και τη διάθεσή σου, απαλλάσσοντας τον εαυτό σου από περιττό βάρος, αϋπνία και ανθυγιεινές συνήθειες.

Υγεία

Ακόμα κι όταν αντιμετωπίζεις εσύ ή ένας δικός σου άνθρωπος μία ασθένεια, έχεις πάντα την επιλογή να τη διαχειριστείς αποτελεσματικά.

Health and Life Coach | NLP Practitioner

Ελένη Μαρκογιαννάκη

Είμαι η Ελένη Μαρκογιαννάκη, Health Coach & Consultant, Life Coach και NLP Practitioner. Προέρχομαι από τον χώρο της υγείας, με νοσηλευτική εμπειρία πάνω από 15 χρόνια. Μέσα από αυτή την περίοδο, έμαθα, βίωσα και αντιμετώπισα δύσκολες στιγμές, τόσο στους ασθενείς όσο και στον ίδιο μου τον οργανισμό.

Δωρεάν μία online συνεδρία 30 λεπτών

Φόρμα Ραντεβού

Συμπλήρωσε τη φόρμα ραντεβού και θα επικοινωνήσω άμεσα μαζί σου για να προγραμματίσουμε μία δωρεάν online συνεδρία coaching διάρκειας 30 λεπτών.

*κάνοντας εγγραφή δηλώνεις ότι συμφωνείς με τη συλλογή και την επεξεργασία των στοιχείων σου, σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.

Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου στο newsletter για να λαμβάνεις όλα τα νέα μου άρθρα κατευθείαν στο email σου.

*κάνοντας εγγραφή δηλώνεις ότι συμφωνείς με τη συλλογή και την επεξεργασία των στοιχείων σου, σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.

Scroll to Top