reiki image

Reiki Therapy

Η λέξη “Reiki” προέρχεται από δύο ιαπωνικές λέξεις: “rei”, που σημαίνει καθολική, και “ki”, που σημαίνει ζωτική ενέργεια ή ζωτική δύναμη. Το Reiki συχνά μεταφράζεται ως «συμπαντική ενέργεια ζωής».

Είναι μία αρχαία, παραδοσιακή Ιαπωνική ενεργειακή θεραπευτική μέθοδος, η οποία βασίζεται στην μετάδοση της συμπαντικής ενέργειας από τον θεραπευτή (αγωγός), προς τον θεραπευόμενο (αποδέκτης).

Η διοχέτευση αυτής της παγκόσμιας ζωτικής ενέργειας, γίνεται μέσω των χεριών του θεραπευτή προς τον αποδέκτη, με σκοπό την προώθηση της θεραπείας και της ισορροπίας του.

Η ενέργεια αυτή, δρα μόνο ευεργετικά, ενεργοποιώντας μεταξύ άλλων, το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα. Η μείωση του stress και η εξισορρόπηση των ενεργειών που βιώνει το σώμα με αυτόν το τρόπο, το ωθούν να αναγεννάται και να αυτοθεραπεύεται.

Η Συμπαντική αυτή ενέργεια, ενυπάρχει εν γένει σε όλα τα έμβια όντα και διαταραχές ή ανισορροπίες σε αυτή, μπορεί να οδηγήσουν σε σωματικές ή συναισθηματικές παθήσεις.

Όταν η ροή της ενέργειας ρέει μέσα μας ανεμπόδιστα, τότε νιώθουμε υγιείς και ισορροπημένοι, σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και πνευματικά.

Όμως η ζωή, έχει τα σκαμπανευάσματά της.. το stress, οι δυσκολίες, τα προβλήματα..  καθημερινά χαλάνε την ισορροπία μέσα μας, παρεμποδίζοντας την ενέργεια αυτή να ρέει με ελευθερία και ισορροπία. Αποτέλεσμα αυτού, είναι ότι ολόκληρος ο οργανισμός μας, ψυχή και σώμα, αρχίζει να νοσεί. Άλλοτε με ήπιους τρόπους και άλλοτε με περισσότερο ορατούς ή και επικίνδυνους.

Μερικά μόνο από τα ευεργετικά αποτελέσματα της θεραπευτικής ενέργειας του Reiki, είναι η βελτίωση της σωματικής υγείας, η μείωση του stress, η νοητική ηρεμία, η απαλλαγή από βαθιές αρνητικές σκέψεις & συναισθήματα και η ανάπτυξη θετικών και υγιών στη θέση τους, καθαρισμός από αρνητικές ενέργειες και παγιωμένες περιοριστικές πεποιθήσεις, η ευεξία, η χαλάρωση, η ενσυνειδητότητα και η πνευματική εξέλιξη.

Λειτουργεί ως μία σημαντική συμπληρωματική θεραπεία, η οποία πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τη συμβατική ιατρική (όποτε αυτό είναι αναγκαίο) και όχι ως υποκατάστατό της.

Οι θεραπείες μπορούν να λειτουργήσουν, με την ίδια ακριβώς αποτελεσματικότητα, είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως.

Οι αρχές που διέπουν τον τρόπο λειτουργίας του Ρέικι βασίζονται στην παγκόσμια ενέργεια ζωτικής δύναμης που ρέει μέσα από όλα τα έμβια όντα.

Η ενέργεια αυτή, μπορεί να διαταραχθεί ή να εξαντληθεί εξαιτίας διαφόρων αιτιών, οδηγώντας σε σωματικές ή συναισθηματικές ανισορροπίες και, τελικά, σε ασθένειες. Ο στόχος του Ρέικι είναι να αποκαταστήσει και να εξισορροπήσει αυτή την ενέργεια, προάγοντας τη συνολική ευημερία του σώματος και της συναισθηματικής μας κατάστασης.

Ακολουθούν ορισμένες βασικές αρχές και έννοιες που εξηγούν πώς λειτουργεί το Ρέικι:

Ενέργεια Ζωής (Ki) Η συμπαντική ενέργεια ρέει στο σώμα μέσω των μεσημβρινών ή αλλιώς ενεργειακά κέντρα, γνωστά σε εμάς ως Chakras (Tσάκρα).

Διοχέτευση ενέργειας: Ο θεραπευτής, λειτουργεί ως αγωγός για αυτήν την παγκόσμια ενέργεια, ανοίγοντας τα ενεργειακά κανάλια (Chakras) του θεραπευόμενου και επιτρέποντάς τους έτσι, να συνδέονται και να διοχετεύεται μέσα σε αυτά, η παγκόσμια ενέργεια της δύναμης της ζωής.

Πρόθεση και Θεραπεία: Ο θεραπευτής επικεντρώνεται στην κατεύθυνση της θεραπευτικής ενέργειας στον αποδέκτη, είτε τοποθετώντας τα χέρια στο σώμα του, είτε δουλεύοντας με το ενεργειακό του πεδίο. Ο στόχος είναι να προωθηθεί μία κατάσταση ισορροπίας, χαλάρωσης, ευεξίας και κυρίως αυτοθεραπείας του σώματος και των συναισθημάτων του θεραπευόμενου.

Απόσταση: Οι θεραπείες μπορούν να λειτουργήσουν, με την ίδια ακριβώς αποτελεσματικότητα, ακόμη και από απόσταση.

Εξισορρόπηση της ενέργειας – Αυτοθεραπεία: Το Reiki απομακρύνει τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα, καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες και προωθεί μια αρμονική και ισορροπημένη ροή ενέργειας, μέσα σε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, οι μηχανισμοί αυτοθεραπείας του σώματος ενεργοποιούνται και λειτουργούν αποτελεσματικότερα.

Είναι μία ήπια, χαλαρωτική και καταπραϋντική εμπειρία τόσο για το σώμα σου, όσο και για τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ξαπλώνεις πλήρως ντυμένος, ακούγοντας χαλαρωτική μουσική. Ο θεραπευτής διοχετεύει ενέργεια, τοποθετώντας τα χέρια του ελαφρά πάνω από το σώμα σου, χωρίς να αγγίζει γεννητικά όργανα ή περιοχές του σώματος όπου δεν επιθυμείς.

Τα σημεία που ακουμπούν τα χέρια είναι για παράδειγμα το κεφάλι, η κοιλιά, τα πόδια, τα χέρια, η πλάτη, ή όπου αλλού νιώθεις δυσφορία ή πόνο, ώστε να ενεργοποιηθεί η αυτοθεραπεία του σώματος σου και της συναισθηματικής σου κατάστασης.

Στην θεραπεία Ρέικι ΔΕΝ χρησιμοποιούνται κρύσταλλοι, έλαια ή χειρομάλαξη, διότι η ενέργεια του Ρέικι, είναι αυτοδύναμα αποτελεσματική.​

Οι συνεδρίες είναι προσωπικές και γίνονται είτε με την φυσική σου παρουσία, είτε από απόσταση, με τα ίδια δυνατά αποτελέσματα.

Οι θεραπείες δεν έχουν καμία απολύτως παρενέργεια  και επίσης ο θεραπευόμενος δεν μπορεί να λάβει περισσότερη ενέργεια Reiki από αυτή που χρειάζεται. (Μολονότι μπορεί να λάβει λιγότερη, εξαιτίας πιθανών δικών του εσωτερικών μπλοκαρισμάτων, όπως για παράδειγμα με το να μην αποδέχεται την θεραπευτική δυνατότητα του Reiki, ή να αρνείται υποσυνείδητα να αποχωριστεί περιοριστικές του πεποιθήσεις)

Κάθε θεραπευτική συνεδρία είναι διαφορετική και κάθε άτομο, ως ξεχωριστό ον, την βιώνει διαφορετικά.

Αν δεν έχετε εκπαιδεύσει τον εαυτό σας να αντιλαμβάνεστε την ενέργεια, υπάρχει η πιθανότητα απλώς να χαλαρώσετε τόσο, όσο να αποκοιμηθείτε, κάτι που σημαίνει ότι είστε ακόμη πιο δεκτικοί στην θεραπεία.

Αν πάλι μπορείτε να αντιληφθείτε την ενέργεια η οποία θα στέλνεται σε εσάς, είναι πιθανό να νοιώσετε ένα κύμα θερμότητας, ένα μούδιασμα, μία δόνηση μέσα σας, ένα αίσθημα μυρμηγκιάσματος και πολλά άλλα, βιώνοντας μια κατάσταση ευδαιμονίας και γαλήνης.

Μπορεί επίσης να αναδύονται στην επιφάνεια σκέψεις, αναμνήσεις ή βαριά συναισθήματα, τα οποία αισθάνεστε σιγά σιγά να επιλύονται και να απελευθερώνεστε από αυτά, καθώς διενεργείται σταδιακά η επούλωση και η θεραπεία τους.

Αν υπάρχει επίσης πόνος ή δυσφορία σε κάποιο σημείο του σώματός σας, είναι πάρα πολύ πιθανό να μειωθεί ο πόνος αυτός ή ακόμα και να θεραπευτεί.

Είτε νιώθετε την ενέργεια, είτε όχι, η θεραπεία λειτουργεί κανονικά και στις δύο περιπτώσεις.

Το μόνο που μπορεί να σταματήσει ή να μειώσει την ενέργεια του Reiki να εισχωρήσει μέσα σας, είναι δικά σας προσωπικά μπλοκαρίσματα, όπως για παράδειγμα υποσυνείδητα να μην θέλετε να θεραπευτείτε πλήρως από ό,τι σας ταλαιπωρεί, γιατί σε κάποιο βαθμό, νιώθετε ότι λαμβάνετε σας ωφελεί αυτό που συμβαίνει. Ένα ακόμα μπλοκάρισμα το οποίο δεν θα αφήσει την θεραπευτική ενέργεια να λειτουργήσει είναι το να μην πιστεύετε ότι θα ωφεληθείτε από τις συγκεκριμένες θεραπείες.

 

Οι θεραπευτικές αυτές τεχνικές βελτιώνουν σημαντικά ή και θεραπεύουν κάθε είδους:

 

Συναισθηματικές διαταραχές

 • Μείωση του Άγχους – Burn Out
 • Ψυχικές δυσκολίες
 • Ψυχικά τραύματα
 • Φόβους και φοβίες
 • Ψυχοσωματικές Διαταραχές
 • Κρίσεις πανικού
 • Κατάθλιψη
 • Βελτίωση του ύπνου
 • Σύνδεση Νου-Σώματος
 • Πνευματική εξέλιξη
 • Ενεργειακή εξισορρόπηση
 • Εξισορρόπηση Chakras
 • Αίσθηση αρμονίας και ευεξίας
 • Βάρη του Παρελθόντος
 • Απελευθέρωση από Εθισμούς
 • Απελευθέρωση από Μπλοκαρίσματα
 • Απελευθέρωση από Περιοριστικές πεποιθήσεις
 • Συναισθηματική Απελευθέρωση και ισορροπία

 

Σωματικές διαταραχές

 • Πονοκέφαλοι, Ημικρανίες
 • Ανακούφιση από πόνους
 • Κοιλιακοί πόνοι
 • Ψυχοσωματικές Διαταραχές
 • Κρίσεις πανικού
 • Ταχύτερη επούλωση πληγών
 • Χρόνιες Παθήσεις
 • Χρόνιους Πόνους
 • Μυϊκοί Πόνοι, Οσφυαλγίες, Νευραλγίες
 • Πόνοι σε αυχένα, μέση, πλάτη
 • Μείωση των παρενεργειών των φαρμάκων
 • Σύνδεση Νου-Σώματος
 • Βελτίωση του ύπνου
 • και τόσα άλλα..

 

Εκτός όλων των παραπάνω, υπάρχουν πολύ συχνά μέσα μας, σημεία του σώματος ή των συναισθημάτων μας, που έχουν περισσότερη ανάγκη θεραπείας από κάποια άλλα, χωρίς εμείς να το γνωρίζουμε.

Η ενέργεια του Ρέικι, τείνει να ακολουθεί από μόνο του τις προτεραιότητες αυτές και κατευθύνει την θεραπευτική ενέργεια, εκεί ακριβώς που την χρειαζόμαστε περισσότερο!

Η διάρκεια των συνεδριών δια ζώσης είναι 45 ή 60 ή 90 λεπτά ανάλογα με τις ανάγκες του θεραπευόμενου.

Η διάρκεια των συνεδριών από απόσταση είναι 30-45 λεπτά.

Η θεραπεία διενεργείται στον δικό σας χώρο, πάνω σε επαγγελματικό κρεββάτι massage.

Για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων (σωματικών, νοητικών, συναισθηματικών) συνιστώνται από τρεις έως δέκα συνεδρίες, ή ανάλογα με τις ανάγκες και την χρονιότητα του θέματος.

Το πρόγραμμα, ο αριθμός και η συχνότητα των συνεδριών Ρέικι, καθορίζεται κάθε φορά από τη φύση του προβλήματος, τις ανάγκες και τις δυνατότητες του θεραπευόμενου.

 

 1. Δεν έχει καμία σχέση με θρησκεία. Τα θρησκευτικά πιστεύω του θεραπευόμενου δεν σχετίζονται με την θεραπεία.
 2. Δεν προορίζεται ως αποκλειστική θεραπεία για συγκεκριμένες ιατρικές καταστάσεις, αλλά δρα συμπληρωματικά και ευεργετικά, παράλληλα με τις συμβατικές ιατρικές θεραπείες, όταν αυτές είναι αναγκαίες. Δεν αποτελεί υποκατάστατο της ιατρικής φροντίδας και διάγνωσης, με κανένα τρόπο.
 3. Δεν δίνει διαγνώσεις.
 4. Δεν έχει καμία απολύτως παρενέργεια. Επίσης ο θεραπευόμενος δεν μπορεί να λάβει περισσότερη ενέργεια Ρέικι από αυτή που χρειάζεται. (Μολονότι μπορεί να λάβει λιγότερη, εξαιτίας πιθανών δικών του εσωτερικών μπλοκαρισμάτων, όπως για παράδειγμα με το να μην αποδέχεται την θεραπευτική δυνατότητα του Ρέικι, ή να αρνείται υποσυνείδητα να αποχωριστεί περιοριστικές του πεποιθήσεις)
 5. Δεν χρησιμοποιείται για χειρισμό ή έλεγχο της ενέργειας των άλλων. Η διοχέτευση της ενέργειας, καθοδηγείται από αρχές συμπόνιας και σεβασμού. Δεν προορίζεται για οποιαδήποτε μορφή χειραγώγησης ή εξαναγκασμού και απαγορεύεται να γίνει οποιαδήποτε μορφή θεραπείας ή διοχέτευση ενέργειας, σε άτομα που δεν έχουν δοθεί την συγκατάθεσή τους.
 6. Το Ρέικι δεν συνοδεύεται από εγγυήσεις για συγκεκριμένα αποτελέσματα. Η ανταπόκριση στο Ρέικι μπορεί να ποικίλλει μεταξύ των ατόμων και τα αποτελέσματά του είναι υποκειμενικά κι αυτό διότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Φέρει διαφορετικές πεποιθήσεις μέσα του, πιθανά μπλοκαρίσματα και δυνατότητες «ανοίγματος» στην ενέργεια που δέχεται.
 7. Το Ρέικι δεν απαλλάσσει τα άτομα από την προσωπική ευθύνη για την υγεία τους. Η διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, η αναζήτηση κατάλληλης ιατρικής φροντίδας και η λήψη θετικών αποφάσεων και επιλογών στην ζωή του θεραπευόμενου, είναι αποκλειστικά δική του προσωπική ευθύνη.

 

Το Reiki λειτουργεί ωφέλημα σε μια μεγάλη ποικιλία ατόμων, ανεξαρτήτου ηλικίας, σωματικής ή ψυχικής κατάστασης ή θρησκείας.

Οι θεραπείες μπορεί να εστιάζουν σε συγκεκριμένες δυσκολίες (συναισθηματικές, νοητικές, σωματικές) ή ασθένειες (σωματικές, νοητικές, συναισθηματικές) του θεραπευόμενου, όπως χρόνια νοσήματα, burn out, συναισθηματική κόπωση, κατάθλιψη και άλλα. (Πάντοτε χρησιμοποιείται συμπληρωματικά, σε περίπτωση που χρειάζεται ιατρική αγωγή)

Αλλά μπορούν επίσης, απλά να στοχεύουν σε διαχείριση και μείωση του stressσυναισθηματική αποκατάστασηχαλάρωση και γενική ευεξία.

Οι θεραπείες Reiki, μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση ακόμα και στα ζώα ή φυτά μας.

Εκτός των έμβιων όμως όντων, θεραπείες Reiki μπορούν να γίνουν και σε χώρους με στόχο τον ενεργειακό καθαρισμό τους.

Δεν γίνονται θεραπείες Reiki, σε άτομα τα οποία δεν έχουν δώσει την συγκατάθεσή τους.

 

Το Reiki είναι η πλέον αναγνωρισμένη ενεργειακή θεραπεία παγκοσμίως και λόγω των εξαιρετικών και αποδεδειγμένων θεραπευτικών της αποτελεσμάτων, έχει ενταχθεί ως συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος στα Νοσοκομεία και υγειονομικά ιδρύματα, στις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου.

Μία μικρή λίστα από αυτά, είναι η παρακάτω:

 • Memorial Sloan Kettering Cancer Center
 • Harvard University, Harvard Medical School Boston and Cambridge
 • Columbia University Medical Center, New York
 • NY-Presbyterian Hospital/Columbia
 • New York University Medical center
 • Yale New Haven Hospital
 • Dana-Farber/Harvard Cancer Center
 • Abramson Cancer Center of the University of Pennsylvania
 • Johns Hopkins Hospital and Health System
 • George Washington University Hospital
 • D. Anderson Cancer Center
 • California Pacific Medical Center
 • University of Maryland Medical Center
 • Brigham Women’s Hospital Boston
 • Massachusetts General Hospital in Boston
 • Morgan Stanley Children’s Hospital of New York
 • Concord Hospital in Concord, New Hampshire
 • Cooper University Hospital, New Jersey
 • Washington Hospital Center, Washington DC
 • The George Washington University Medical Center
 • The Children’s Hospital Boston

Εάν ενδιαφέρεσαι να κάνεις θεραπεία Reiki, μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω απλά βήματα.

 1. Κλείσε ένα ραντεβού μέσω της παρακάτω φόρμας, τηλεφώνουmail ή messenger.
 1. Προετοιμασία συνεδρίας. Φόρεσε άνετα ρούχα για τη συνεδρία, απόφυγε βαριά γεύματα ή διεγερτικά λίγες ώρες πριν, αφαίρεσε πιθανά κοσμήματα και ετοιμάσου να απολαύσεις μία υπέροχη θεραπεία χαλάρωσης, γαλήνης και ευεξίας.
 1. Επικοινώνησε ελεύθερα για πιθανές απορίες, καταστάσεις ή προσδοκίες υγείας που μπορεί να έχεις. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να βοηθήσουν, ώστε να προσαρμόσουμε την θεραπευτική διαδικασία εκεί όπου επιθυμείς περισσότερο.
 1. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας

Πριν από την συνεδρία, θα ερωτηθείς για τον σκοπό της επίσκεψής σου και για τα σημεία στα οποία θα ήθελες να εστιάσουμε. Για παράδειγμα μπορεί να υπάρχει κάποια ισχιαλγία, ή έντονο συναισθηματικό βάρος.

Όταν έρθει η ώρα της θεραπευτικής μας συνεδρίας, θα ξαπλώσεις σε ένα επαγγελματικό κρεββάτι massage, ακούγοντας χαλαρωτική μουσική.

Η θεραπεία θα ξεκινήσει με ένα ελαφρύ άγγιγμα πάνω ή σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματός σου. (Δεν αγγίζονται περιοχές γεννητικών οργάνων, λαιμού ή σημεία στα οποία ο θεραπευόμενος δεν επιθυμεί)

Χαλάρωσε και απελευθέρωσε τον εαυτό σου ώστε να λάβει την ενέργεια κατά τη διάρκεια της συνεδρίας και απόλαυσε την υπέροχη αίσθηση αλλά και την αλλαγή που βιώσεις μέσα σου!

Να είσαι καλά!

Insightful Coaching & Therapies

Δωρεάν μία online συνεδρία 30 λεπτών

Φόρμα Ραντεβού

Συμπλήρωσε τη φόρμα ραντεβού και θα επικοινωνήσω άμεσα μαζί σου για να προγραμματίσουμε μία δωρεάν online συνεδρία coaching διάρκειας 30 λεπτών.

*κάνοντας εγγραφή δηλώνεις ότι συμφωνείς με τη συλλογή και την επεξεργασία των στοιχείων σου, σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.

Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου στο newsletter για να λαμβάνεις όλα τα νέα μου άρθρα κατευθείαν στο email σου.

*κάνοντας εγγραφή δηλώνεις ότι συμφωνείς με τη συλλογή και την επεξεργασία των στοιχείων σου, σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.

Scroll to Top